Geld verdienen

Op het internet zijn er ontzettend veel mogelijkheden om geld te verdienen. Je kan dit beschouwen als een leuke bijverdienste naast je baan. Geld verdienen op internet is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel precies weten hoe het werkt. Op het onderstaande forum is het mogelijk om vragen te stellen. Forum over online geld verdienen?

19 juli 2008

Wat is affiliate marketing? Wat is een affiliate?

Als je regelmatig bezoekers op je website hebt, zou een affiliate marketing programma gunstig voor je kunnen zijn op het gebied van geld verdienen met je website.
Affiliate marketing houdt in dat je voor producten en services advertenties (m.b.v. banners, tekstlinks, afbeeldingen e.d.) van verschillende bedrijven op je website of blog plaatst - of je je op een andere manier inspant om andermans producten te promoten.

Mocht iemand klikken op een advertentie, en op de website van de adverteerder een product of dienst aanschaffen (pay per sale) of zich ergens voor aanmelden (pay per lead), dan ontvang je een gedeelte van de opbrengst. Het bedrag dat je kunt verdienen kan variëren van 4% tot 60% van de aanschafprijs van het verkochte product, maar dit ligt natuurlijk totaal aan het product.

Nogmaals, het komt er gewoon op neer; je plaatst advertenties voor een product of service van een bepaald bedrijf, mocht er iets verkocht worden via de advertentie die je hebt geplaatst op jouw website, dan krijg je een geldbedrag.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om zonder website geld te verdienen als affiliate.
Door bijvoorbeeld de digitale producten van het Clickbank winkelcentrum te promoten.
Deze producten zijn echter wel allemaal Engelstalig en mede daarom in Nederland zeer moeilijk te vermarkten.

Het belangrijkste kenmerk van een affiliate programma is het stukje code wat achter de link van een websiteadres komt te staan (bijvoorbeeld www internetmarketing nl ?id=942 - waaraan door die id 942 dus herkend kan worden welke affiliate (affiliate id 942 in dit geval) de bezoeker naar die website heeft doorgelinkt.

Op het moment dat de doorgelinkte bezoeker een bestelling op de desbetreffende website plaatst, verdient de affiliate een bepaald geldbedrag, bijvoorbeeld de helft van de opbrengst, zo, nu heb ik mezelf al twee keer herhaald :-)

Affiliate Marketing is handig om toe te passen als webmanager en als affiliate levert je het een leuke bijverdienste op! (Binnenkort start Google trouwens ook een affiliate programma, waardoor iedereen zonder website geld kan verdienen via internet. Handig!)

16 juli 2008

Een weblog over Geld Verdienen

Welkom op mijn blog.

Mijn naam is James en ik ben geïnteresseerd in alles wat met internet marketing te maken heeft.

Het lijkt me leuk om mijn kennis met anderen te delen door artikelen te schrijven over geld verdienen, online ondernemen, zoekmachine marketing en meer.

Ik zou het erg op prijs stellen als u, als bezoeker, reageert op de berichten, zodat we wat van elkaar kunnen opsteken en zaken op het gebied van internet marketing ter discussie kunnen brengen.

Zelf ben ik vooral actief op de Amerikaanse markt, simpelweg omdat de kansen er op dit moment veel groter zijn op het gebied van internet marketing. In Nederland is deze markt nog echt in de ontgroeningsfase, maar daarom niet minder interessant.

Ik ben benieuwd naar de ontwikkelingen van dit weblog en ik zal mijn uiterste best doen om zoveel mogelijk waardevolle informatieve berichten te posten met als doel: het informeren van mijn bezoekers. Ik hoop dat u er een steentje aan bijdraagt door uw reacties achter te laten.

De berichten worden overigens zodanig geschreven en opgesteld dat een ieder ze makkelijk kan doorlezen én begrijpen, want als je iets leest wil je het ook makkelijk kunnen begrijpen.

Ik wens je veel plezier
- James

P.S. Stoort u zich er niet aan; 'Je' en 'U' gebruik ik vaak door elkaar.