Geld verdienen

Op het internet zijn er ontzettend veel mogelijkheden om geld te verdienen. Je kan dit beschouwen als een leuke bijverdienste naast je baan. Geld verdienen op internet is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel precies weten hoe het werkt. Op het onderstaande forum is het mogelijk om vragen te stellen. Forum over online geld verdienen?

16 augustus 2008

Vier manieren om online geld te verdienen

Het internet wordt gezien als een medium waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Uiteindelijk zijn er natuurlijk wel mensen en bedrijven die betalen voor de hard- en software waarmee internet gaande wordt gehouden. (servers, hosting, domeinnamen, email etc.)
Als u geen zin hebt om de kosten van hosting, domeinnaamregistratie en de benodigde software uit eigen zak te betalen, hebt u vier mogelijkheden om geld te verdienen.

Betaalde inhoud. U geeft alleen toegang tot de informatie aan mensen die ervoor betalen.
U kunt dit doen met een abonnement of een éénmalige betaling per artikel.
Dit werkt alleen wanneer u informatie te bieden hebt die nog niet gratis op het internet beschikbaar is. Weinig mensen zullen bereid zijn om voor de informatie te betalen en dan nog alleen wanneer u aantoonbare resultaten kunt laten zien en wanneer er geld mee te verdienen valt. Bijvoorbeeld beleggingsadvies.

Donaties. Gebruikersgroepen en andere deelnemers kunnen bezoekers vragen om een donatie. Dit levert zelden voldoende op om een website draaiend te houden en bovendien moet u voortdurend om een bijdrage bedelen. Beter is het om betalende gebruikers iets extra's te bieden, zoals toegang tot een chatforum, een gratis e-mailadres of ruimte om online foto's op te slaan.

Advertenties. Het plaatsen van advertenties op websites is al bijna net zo oud als internet zelf.
U krijgt betaald per duizend impressies, per klik of per potentiële klant (een zogeheten leadvergoeding) die u aanlevert. (denk aan Google Adsense en affiliate netwerken zoals Tradedoubler)

Verkopen. U kunt bijverdienen met T-shirts, mokken en dergelijke met de opdruk van uw website. U kunt echter ook kiezen voor deelname aan een partnerprogramma, waarbij u de bezoekers in de gelegenheid stelt om via uw website producten en diensten aan te schaffen. De afhandeling vindt plaats door een partnerbedrijf, dat u een deel van de omzet geeft (affiliate marketing)
Omdat bezoekers weten dat ze uw website steunen, zullen ze eerder via uw partnershop kopen dan rechtstreeks via de webwinkelier.

- Bron: Geld verdienen op Internet

Links:

- Geld verdienen met Google Adsense: Hoe werkt het?
- Geld verdienen met Donaties