Geld verdienen

Op het internet zijn er ontzettend veel mogelijkheden om geld te verdienen. Je kan dit beschouwen als een leuke bijverdienste naast je baan. Geld verdienen op internet is niet heel erg moeilijk, maar je moet wel precies weten hoe het werkt. Op het onderstaande forum is het mogelijk om vragen te stellen. Forum over online geld verdienen?

5 november 2009

Extra inkomen naast baan? Schrijf een ebook!

Op internetfora in het buitenland kom ik steeds vaker topics tegen van mensen die niet weten hoe ze een e-book kunnen schrijven. Men ziet in dat het schrijven van een e-book op de lange termijn een gezond extra inkomen kan opleveren, zonder hier dagelijks hard voor te hoeven werken. E-books schrijven kost je 1x veel werk en daarna zet je een systeem op dat zorgt voor de verkopen op de automatische piloot. Klinkt goed, maar hoe moet je nou beginnen met het schrijven van een ebook?


Het begint allemaal met het kiezen van een goed onderwerp. Een onderwerp waar je over wilt schrijven. Het is en blijft nog steeds erg moeilijk om over iets te schrijven waar je geen echte interesse in hebt. Dus kies een thema waar je wat voor voelt. Kan iets te maken hebben met je baan, met een hobby of je passie.

Vervolgens bedenk je op een papiertje wat je over het onderwerp kan vertellen en welke informatie voor jouw toekomstige klant waardevol is. Het is een goed idee om er een soort how-to boek van te maken. Dit betekent dat je uitlegt hoe je iets moet doen.

Stel jouw hobby is vissen, dan zou je een e-book kunnen schrijven over hoe je goed kan leren vissen.

Het is zaak om 5 hoofdonderwerpen te bedenken, vervolgens deze hoofdonderwerpen weer in subonderwerpen op te splitsen en tot slot nog eens in subsubonderwerpen. Aan het eind van de rit heb je een mooi, uitgebreid e-book.

Daarna moet je een salespage maken om het e-book daadwerkelijk te verkopen, en een design om het ebook aantrekkelijk te presteren. Als je daarna nog op zoek gaan naar affiliates voor de marketing, dan kun je rekenen op een fors extra inkomen bovenop het inkomen uit je normale verkopen (mits het e-book wel verkoopt natuurlijk)

Het mooie van dit klusje is dat het schrijven en verkopen van e-books en mooi extra inkomen kan opleveren, naast je baan. Je hoeft naar naar het werk toe om hier een inkomen uit te halen. Schrijf gewoon elke avond nadat je van je werk komt 1 pagina van het e-book - en na 2 maanden heb je het al af! Daarna kun je verder met marketing, design e.d.

Hoe e.e.a. exact is zijn werk gaat lees je in het e-book van Eelco de Boer: "Het ideale verdienmodel". Dit is een gratis e-book die je direct kan downloaden.

E-books verkopen is een vorm van Passief Inkomen. Dit levert dus geld op terwijl er niet voortdurend mee bezig hoeft te zijn. Ja, dit is echt slapend geld verdienen (het bestaat echt), omdat het internet 24 uur per dag doordraait en dus ook 's nachts mensen bij je kunnen komen. Robby de Letter vertelt je meer over de werking van Passief Inkomen.